Ce canapea cumparam ?

Postat de : Stefan L. / Pe data : 07/05/2019
Ce canapea cumparam ?

Poate unul dintre cele mai des întâlnite  obiecte din casele noastre este canapeaua. Aceasta vine sub diferite designuri , culori, materiale și dimensiuni, deci este imposibil să nu găsim una potrivită pentru fiecare casă.

O întrebare ce trebuie să ne intereseze este: Ce canapea se pretează nevoilor mele ? Răspunsul îl știți doar dumneavoastră, deoarece sunt multe lucruri de luat în considerare.

1. Material:

Dacă aveți copil mic, cu siguranță veți opta pentru o canapea de piele naturală sau artificială, în detrimentul cele de material textil. Se curăță mult mai ușor, cele de piele naturală sunt foarte durabile, iar aspectul este prețios, elegant.

2. Dimensiune:

Și acesta este un aspect foarte important deoarece într-o cameră mică nu vom cumpăra o canapea imensă. Nu este nici estetic,dar nici comod. Raportul optim ar fi ca lungimea canapelei sa aibă jumătate din lungimea celui mai mare perete. Așa camera va părea spațioasă, iar ochiul va fi placut surpins de ambianța creeată.

mobila capitol - living


3. Culoarea:

Aici lucrurile devin subiective.Paleta de culori este foarte vastă,iar dorințele clienților extrem de variate. De cele mai multe ori se optează pentru o culoare intensă a varului, iar canapeaua de o culoare mai ștearsă, sau un var de o culoare discretă și o canapea de culoare vie, ce va da personalitate camerei.

4. Extensibilă sau fixă ?

Și la această intrebare părerile sunt împărțite deoarece o canapea folosită zi de zi se va uza mult mai repede decât una desfăcută ocazional. Patul cu saltea este de preferat  în dormitoare ,dar atunci când spațiul nu ne permite, o canapea cu accesorii de calitate va fi o alegere ideală. Dacă dorim o canapea pentru sufragerie, aceasta poate fi fixă,iar pentru un spațiu de depozitare în plus poate fi prevăzută cu ladă. Indiferent de modelul pe care îl alegem, o canapea de calitate va fi „prietena ” noastră pentru mult timp.

canapea lemn masiv

5. Cum ne dăm seama că o canapea este rezistentă?

În primul rând va fi grea, scheletul fix și accesoriile scumpe și de calitate. Prețul este posibil să vi se pară piperat, dar având în vedere că durabilitatea este un punct forte, în următorii ani investiția se va amortiza.

6. Cum vom ști dacă este comodă?

Această întrebare are un srăspuns simplu. Canapeaua cea mai comodă este cea cu un spătar anatomic, cu o formă apropiată de cea a coloanei vertebrale și cu un șezut din perne cu puf sau perne cu memorie.


După o așa documentare cred că este timpul să mergem la umpărături.

canapea expo mobila iasi